Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Piek watergebruik huishoudens en landbouw in 2018

  Het drinkwatergebruik van huishoudens is in 2018 met 7 procent toegenomen en in de landbouw werd fors meer water gebruikt (150 procent). Dit meldt het CBS op basis van neuwe cijfers.

 • 26 soorten microplastics en -rubbers in Nederlandse rivieren opgespoord

  Onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Wageningen Universiteit en de Universiteit van Amsterdam hebben op zeer nauwkeurige wijze microplastics en -rubbers in de Dommel, de Maas en Nederlandse rioolwaterzuiveringsinstallaties gemeten.

 • Terugblik op de Commissie Waterkeringen

  Op 3 en 4 maart 2020 vond de Commissie Waterkeringen (CWK) plaats. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde, waaronder visie waterveiligheid, evaluatie subsidieregeling, hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Waterlessen voor thuis via Droppie Water

  Nog inspiratie nodig voor een thuisles rondom klimaat en water deze dagen? Kijk dan op www.droppiewater.nl De website is speels, leerzaam en interactief. Kinderen komen via kleurplaten, lesbladen, games en proefjes van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende schoon water.

 • Nieuw kennisprogramma over waterbeheer en energietransitie

  De waterschappen hebben in oktober 2019 ingestemd met het Klimaatakkoord en willen graag een substantiële bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. Om de potenties van het waterbeheer ten volle te kunnen benutten is het onderzoeksprogramma 'Waterbeheer en Regionale Energiestrategieën' gestart: WARES.

 • Van Veldhoven pleit in Brussel voor modernisering EU waterwetgeving

  Tijdens de Milieuraad van 5 maart presenteerde Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius de uitkomsten van de evaluaties van Kaderrichtlijn Water (KRW) en de Richtlijn Stedelijk Afvalwater. Hij ging hierover ook in debat met de Europese Milieuministers. Minister Van Veldhoven sprak namens Nederland de wens uit voor modernisering van deze wetgeving.

 • 96 paaltjes vertellen het verhaal van de Watersnoodramp van 1953

  De paaltjes zijn geplaatst op de plekken in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant waar in 1953 de dijken braken (stroomgaten).

 • Save the date: 6 oktober Emissie Symposium Water

  Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus gaat het Emissie Symposium Water op donderdag 9 april niet door. Het symposium wordt verplaatst naar dinsdag 6 oktober 2020. Reserveer de nieuwe datum alvast in uw agenda!

 • Coronavirus overleeft niet in water

  Coronavirussen zijn onderdeel van een groep virussen die niet goed in water standhouden en relatief eenvoudig te verwijderen en inactiveren zijn. Het drinkwater is daarom zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. De drinkwaterbedrijven verwachten geen problemen met de kwaliteit van het drinkwater als gevolg van het coronavirus COVID-19.

 • Minder waterkevers en verminderde waterkwaliteit in 2019 volgens Waterdiertjes.nl

  Met meer dan 400 waarnemingen is in 2019 weer volop meegedaan met het inventariseren van de waterkwaliteit via Waterdiertjes.nl. Opvallend: in 2019 zijn op veel minder plekken waterkevers gevonden dan het jaar daarvoor.

meer nieuws